Huuhkajat maailmalla: Serge Atakayin debyytti skottiliigassa

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Serge Atakayi

Kinshasassa syntynyt, FF Jaron paidassa Veikkausliigaa pelannut Serge Atakayi siirtyi skottiseura Glasgow Rangersiin vuonna 2016. Viime viikon sunnuntai oli Atakayille historiallinen päivä, sillä nyt 19-vuotias Atakayi sai lopulta debyyttinsä Skotlannin Valioliigassa. Ottelu Motherwelliä vastaan pelattiin lähes 50 000 katsojan edessä, ja Rangers voitti lukemin 7-1; ex-HJK-maalitykki Alfredo Moreloskin ehti tekemään yhden.

Atakayi tuli sisään 73 minuutin kohdalla huippulupaavan lainapelaaja Glen Middletonin tilalle. Iloa ehti kestää vain noin 10 minuuttia, minkä jälkeen Atakayi loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

“Näyttää siltä, että hän saattaa joutua olemaan hetken poissa kentiltä. Onneksi maajoukkuetauko antaa aikaa palautua tulevia pelejä varten — Suomen U19-maajoukkueen pelaaja on ollut loistava Rangersin akatemiajoukkueelle tällä kaudella, ja jos hän olisi voinut pelata pelin loppuun, olisi kannattanut lyödä rahaa sille, että hän tekee maalin”, kirjoitti This Is Futbol -sivusto.

Teemu Pukki & Simon Skrabb

“Mä jatkan ja jatkan ja jatkan”, laulaa Jari Sillanpää.

Sanat sopivat myös Huuhkajien hyökkääjään Teemu Pukkiin, joka teki Norwich-maalinsa numerot 8 ja 9 lauantaina Millwallia vastaan. Englantilaisromanttisessa ottelussa Pukki teki 1-1-maalin ex-Dortmund-pelaaja Marco Stiepermannin syötöstä, ja räjäytti lopulta stadionin huutoon lisäajan voittomaalillaan. Kesän MM-kisoissakin esiintynyt Mario Vrancic antoi huikean läpisyötön, ja Pukki teki mitä parhaiten osaa.

Simon Skrabb puolestaan piti IFK Norrköpingin mestaruushaaveita vielä hetken elossa tekemällä maalin Häckenia vastaan Allsvenskanin päätöskierroksella. Sekä Juhani Ojala että Kari Arkivuo joutuivat vain seuraamaan Skrabbin erinomaista viimeistelyä sivusta. AIK:n samanaikaisesti ottaman voiton takia Skrabbin maali ei kuitenkaan riittänyt mestaruuteen.

Skrabbin kauden maalisaldoksi muodostui lopulta yhteensä seitsemän maalia. Hänen sopimuksensa jatkuu vielä kaksi vuotta.

Jotain muuta

Paulus Arajuuri ei ole pelannut tällä kaudella Brondbyn paidassa erityisen hyvin. Perjantaina irtosi kuitenkin liigakauden toinen nollapeli 2-0-voitossa Aarhusista, ja Arajuuri on ilmeisesti jälleen vakiinnuttamassa asemaansa tanskalaisjoukkueen avauskokoonpanoon. Nollapelin saivat tililleen myös juuri ja juuri putoamiskarsinnoilta välttyneen Ruotsin divarijoukkue Jönköpings Södran maalivahti Carljohan Eriksson sekä Hollannin divarin Roda JC:n Richard Jensen.

Lisäksi voimme ihailla Dundeen Benjamin Källmanin upeaa syöttöä Skotlannin liigan jumbofinaalissa! 38-vuotiaan veteraanihyökkääjä Kenny Millerin todella kelpasi viimeistellä.