Huuhkajat maailmalla: Roope Riski vastaan miljoonamiehet

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Leo Väisänen

Kesällä Hollannin divarin FC Den Boschiin siirtyneellä toppari Leo Väisäsellä oli edessään kaksi muuta nuorta pelaajaa – hollantilaislupaus Sam Kersten sekä bulgarialainen Stefan Velkov, jonka palveluksesta ovat aiemmin olleet kiinnostuneita niin CSKA Moskova kuin Manchester Unitedkin.

Alku ei ollut täydellinen: joulukuuhun asti Kersten ja Velkov pelasivat, ja Väisänen pääsi avaukseen vain kahdesti. Sitten kävi, kuten usein käy – Velkov loukkaantui, ja Väisänen on päässyt pelaamaan viisi ysikymppistä putkeen.

ELFVoetbalin mukaan mies on laitettu tekemään ylimääräisiä voimatreenejäkin. Lieneekö punttisali vai mikä, mutta sunnuntain 6-2-voitossa Dordrechtia vastaan Väisänen teki peräti kaksi maalia!

Roope Riski

Tunnelma tiivistyy Kreikan cupissa, kun jäljellä on enää 16 joukkuetta. Mukana on Ateenan kolme suurta ja PAOK Thessaloniki, mutta myös Roope Riskin edustama piskuinen Kissamikos. Sille ei arvonnassa tuuri käynyt, vaan vastaan asettui hallitseva liigamestari AEK. Kivenkova poppoo hävisi Mestarien liigassa kuukausi sitten Benficalle vieraissa vain 1-0.

Viime keskiviikkona pelatussa ensimmäisessä osassa miljoonamiehistö päästiin yllättämään. AEK johti lisäajalle asti 0-1, kunnes uuden (vaiko uusvanhan?) hiustyylin itselleen omaksunut Roope Riski karkasi vartijoiltaan, haistoi ahnaasti paikan, jysäytti pallon maaliin ja tasoitti loppulukemiksi 1-1.

Aiemmin cupin lohkovaiheessa Riski onnistui tekemään maalin myös Panathinaikosia vastaan. Suurseuroja vastaan tehdyt maalit ovat taatusti hyvä lisä Riskin käyntikorttiin Kreikassa, mikäli Riski vielä pois divarista mielii. Kissamikosin seuraavat cup-kuviot selvenevät 22. tammikuuta toisessa osaottelussa AEK:n vieraana.

Anssi Jaakkola

Pidetään miestä esillä, kun kentällä kulkee. Reading FC:n maalivahti pelasi lauantaina kauden kolmannen nollapelinsä. 2-0-voitto Nottingham Forestista oli joukkueelle huipputärkeä, sillä Reading kamppailee sarjapaikastaan kaksi pistettä putoamisviivan alapuolella.

Reading Chronicle julkaisi perjantaina Jaakkolan varsin mielenkiintoisen haastattelun, jossa maalivahti kertoo niin uuden valmentajan tuomista muutoksista kuin omista kuvioistaan. Puhelinkielto ja korttipelit ovat lisänneet joukkueen yhtenäisyyttä, mutta samalla Jaakkolan paikka ykkösveskarina on hieman uhattu – Manchester Unitedin 22-vuotiasta portugalilaismaalivahtia Joel Pereiraa on siirtohuhuissa yhdistelty Readingiin.

Viime viikonlopun perusteella ei ole suurta syytä huoleen – näihin tviitteihin, näihin tunnelmiin!