Huuhkajat maailmalla: Pukki, Forsell ja Tukiainen eivät hellitä

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Berat Sadik

Kyproksen liigan Doxassa pelaava Berat Sadik saa kunnollisia – ja maajoukkueen kannalta millään muotoa relevantteja – vastustajia vain harvoin. Viime viikolla kohdattu APOEL Nicosia on kuitenkin yksi näistä joukkueista.

Hyvinhän se sujui: Sadik iski peräti hattutempun miljoonamiehistön selän taakse. Komeita ja hieman erikoisia maalejakin voi ihailla koostevideolta.

Voisikohan Sadik olla vielä vaihtoehto Huuhkajien kärkeen?

Cant Stop, Won’t Stop – Pukki, Forsell ja Tukiainen

Peräti kolme suomalaista pelaajaa pelaa tällä hetkellä uskomattomassa vireessä. Yksi heistä kuuluu Huuhkajien avaukseen, yksi on joutunut odottelemaan kutsuansa ja yhden kohdalla maajoukkue-esiintymiset ovat yhä kaukainen ajatus.

Teemu Pukki iski viime viikolla kaksi maalia Norwichin paidassa – neljännessä ja viidennessä peräkkäisessä ottelussa. Pukki on nyt Championshipin maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla, eikä puhua voida mistään muusta kuin tulikuumasta pelaajasta. Kyllä kelpaa!

Petteri Forsell onnistui maalinteossa neljännessä ottelussa putkeen. Komea maali oli lopulta hieman laiha lohtu, sillä Forsellin Miedz Legnica hävisi suurseura Legia Warszawalle reippain lukemin 1-4. Forsell on Puolan liigan maalipörssissä jaetulla kakkosijalla; edellä on ainoastaan Wisla Krakowin tsekkitähti Zdenek Ondrazsek.

Sakari Tukiainen on maalipörssissä Tanskan divarin kakkospaikalla, edellään tanskalainen Martin Koch. Tukiaisen tämän viikon maali syntyi kärkipään kamppailussa Viborgia vastaan. Maajoukkuepaikka on Tukiaiselle varsin utopistinen ajatus, mutta toisaalta talvisilla rusketusreissuilla ja treenihöntsämatkoilla on Huuhkajien mukana pyörinyt huomattavasti näytöttömämpiäkin sankareita. Ajatusleikki; entä jos?

Muuta mukavaa

Maalinteossa onnistui jälleen myös BATE Borisovin Jasse Tuominen, joka onnistui Eurooppa-liigan lohkovaiheessa maalinteossa unkarilaista Vidiä vastaan. Eurosarjojen onnistumisiin luetaan myös Jere Urosen Genkin hieno 2-0-voitto Malmö FF:stä.

Lisäksi upeita uutisia kuultiin viime viikolla jalkapallokenttien ulkopuolelta – Huuhkajien ja Legia Warszawan Kasper Hämäläinen sai viime viikolla perheenlisäystä. Byyri onnittelee!