Huuhkajat maailmalla: Maalivahtien viikko

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Samu Volotinen

Viikon yllättävin siirtouutinen saatiin Iltalehden Ilkka Laitiselta. PK-35:n ja tällä kaudella VPS:n paidassa Veikkausliigaa pelannut 20-vuotias Samu Volotinen siirtyy Bosnian ja Hertsegovinan liigan Celik Zenicaan.

– Seura haluaa ottaa minusta kasvatettavan maalivahdin. Heillä on mielenkiintoa viedä minua eteenpäin maalivahtina, Volotinen kommentoi Iltalehdelle.

Sarjan alemmassa keskikastissa majailevan Celikin maalivahtikaksikko koostuu kahdesta liigajyrästä, Branislav Ruzicista ja Ratko Dujkovicista, joista jälkimmäisen sopimus loppuu ensi keväänä. Volotisen tavoite voisikin olla osoittaa kevään aikana kelpoisuuttaan ja tiputtaa ensi kaudella Ruzic kakkosmaalivahdiksi. Uutena esikuvanaan Volotinen voinee pistää Celikin kasvattia, nykyisin Puolan suurseura Lech Poznanin maalia vartioivaa Jasmin Buricia.

Championship-maalivahdit: Niki Mäenpää ja Anssi Jaakkola

Vaikka se joskus tuntuu unohtuvankin, Lukas Hradeckyn ja Jesse Jorosen lisäksi Suomella on ylpeytenään kaksi muutakin kivenkovalla tasolla pelaavaa maalivahtia – Bristol Cityn Niki Mäenpää ja Readingin Anssi Jaakkola.

Molemmat Championship-maalivahdit päästivät Boxing Dayn otteluissa yhden maalin ja pitivät lauantaina nollapelin. Neljä ottelua ja kaksi maalia: erinomainen suoritus Jaakkolalta ja Mäenpäältä!

Maalintekijät

Maalintekijöiden lyhyellä listalla oli viime viikolla yksi tuttuakin tutumpi ja yksi uusi nimi.

Aloitetaan tutusta: kyllä, Teemu Pukki. Kaksi maalia (ensimmäinen, toinen) vauhdikkaassa kohtaamisessa Derbyä vastaan. Maalipörssin jaettu ykkössija. Pelaakohan Valioliigaa ensi kaudella?

Belgian liigan Zulte-Waregemiin heinäkuussa siirtyneen Urho Nissilän stintti on alkanut tahmeasti, mutta kun tapaninpäivänä kutsu kävi toista kertaa kentälle, tulosta tuli. 96 liigamaalin Hamdi Harbaoui syötti ja Upi viimeisteli. Kivaa, helppoa ja ennen kaikkea mahtavaa!