Huuhkajat maailmalla: Maaleja ympäri Eurooppaa

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Härmäläiset Tanskassa

Tanskan Superliiga kuhisee Huuhkajia. Perjantai-iltana heitä oli peräti kolme avauksessa, kun sarjan häntäpään joukkue Randers matkusti AC Horsensin vieraaksi. Katastrofaalisen syksyn jälkeen uutta tulemista tekevä Eero Markkanen ei kyennyt ohittamaan kotijoukkueen maalilla pelannutta Jesse Jorosta ottelun päättyessä 1-1 tasapeliin. Joni Kauko pelasi myös pitkästä aikaa täydet minuutit Randersin paidassa.

Tim Sparv urakoi niin ikään täydet minuutit Midtjyllandin keskikentällä vierasvoitossa Hobrosta. Sarjan kärjessä oleva Midtjylland on pelannut nyt jo 14 tappiotonta ottelua Superliigassa. Niskaan hengittävä Bröndby pisti sen sijaan haisemaan – suomalaisten johdolla tietysti.

Teemu Pukki viimeisteli kaksi maalia ja oli myös alustamassa toista mokomaa 6-1 voitossa Helsingorista. Bröndbyn maalinteon kuitenkin aloitti, Huuhkajien lempeä jätti, Paulus Arajuuri. Ottelun huippuhetket ovat melkoista tykistystä kotijoukkueen osalta!

Berat Sadik

Berat Sadik oli kryptoniittia Omonialle kuluneella viikolla. Ensin Sadik iski Doxan ainokaisen Kyproksen cupin tasapelissä, ja sunnuntaina joukkueiden kohdatessa uudestaan liigassa, Sadik pöllytti jälleen maaliverkkoja. Doxan 3-1 voittoon päättynyt ottelu vankisti seuran asemia sarjan keskikastissa.

Osumien myötä Sadikin maalimäärä Doxan paidassa kasvoi jo kymmeneen, joten ottajia riittänee myös ensi kaudelle. Kiuruveden Palloilijoiden kasvatin sopimus kyproslaisten kanssa on vain vuoden mittainen, joten innolla jäämme odottamaan 31-vuotiaan hyökkääjän seuraavia peliliikkeitä.

Kuva: Facebook / Doxa

Muita mainintoja

Roope Riski palasi SKN St. Pöltenin avauskokoonpanoon sairastelun jälkeen, ja syöttikin heti joukkueensa voittomaalin. Voitto oli seuralle vasta kauden toinen, joten karsintapelit häämöttävät keväällä. Robin Lod puolestaan ratkaisi maalillaan PAO:n voiton AEL Larissasta, ja syötti viikonloppuna toisen maalin voitto-ottelussa Lamiasta.

Pelaajasiirtojen kohdalla mielenkiintoisia uutisia kantautui kaukaa pohjoisesta. PS Kemiä edustanut Juuso Laitinen siirtyi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Team ThorenGruppen FF:n riveihin, ja pikkuhuuhkajien paidassa useasti nähty Anselmi Nurmela puolestaan RoPS:sta satavuotiaan Viron hallitsevaan mestariin, FC Floraan. Nure jr:n otteita seuraamme perinpohjaisesti, sillä potentiaalia on pelata vielä kovemmissakin sarjoissa.

Lopuksi matkustetaan länsinaapuriimme. Allsvenskan-kausi häämöttää reilun kuukauden päässä, mutta Ruotsin cupissa käy jo täysi tohina. Carljohan Eriksson pelasi Jönköpingsin maalilla täydet minuutit Degerforsia vastaan 1-1 tasapelissä, kun Häcken puolestaan murjoi Norrbyn odotetusti maanrakoon Juhani Ojalan ja Kari Arkivuon luutiessa puolustuspäässä.

Maalin makuun päässyt Arkivuo oli Häckenin parhaimmistoa, ja vaikka videokuvaa emme maalista vielä löytäneet, niin eihän se voinut olla muuta kuin upea!

Päivitys 26.2. 12:07 – Arkivuon osuma