Huuhkajat maailmalla: Lisää suomalaisväriä Montrealiin ja Minnesotaan – Eremenkolta jäätävä läpisyöttö

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Robin Lod

Huuhkajien dynamo Robin Lod siirtyy Yhdysvaltoihin! 26-vuotiaan uusi seura on Minnesota United, jossa pelaa jo ennestään entinen HJK-pelikaveri Rasmus Schüller.

Kausi Espanjan Sporting Gijónissa meni auttamatta mönkään, joten nyt Lod hakee uusia haasteita Amerikasta. Valmentaja Adrian Heath lupaili siirron yhteydessä yhdysvaltalaismedialle, että Lod saa joukkueesta ison roolin. On mielenkiintoista nähdä, mistä paikka löytyy, sillä joukkueella on jo kolme laadukasta hyökkäävää keskikenttää: Kolumbian entinen maajoukkuemies Darwin Quintero, 190 MLS-ottelun Ethan Finlay sekä loukkaantumisista kärsinyt laituri Kevin Molino.

Varsin hyvin kautensa aloittanut Minnesota on MLS:n itäisessä konferenssissa neljäntenä. Viimeksi joukkue pelasi Suomen aikaa sunnuntaina tasapelin Real Salt Lakea vastaan. Rasmus Schüller istui koko ottelun penkillä. Lodin työluvan saamisessa mennee vielä hetki, mutta toivottavasti peliaikaa aikanaan riittää – se on Huuhkajillekin tärkeää!

Lassi Lappalainen

Huuhkajissa vahvasti esiintynyt HJK:n 20-vuotias laituri Lassi Lappalainen lähtee maailmalle. Uusi seura on Italian Serie A:n tarunhohtoinen Bologna, mutta yliopistokaupungissa Lappalainen käy Ylen mukaan vain allekirjoittamassa pelaajasopimuksen. Edessä on aluksi laina MLS:n Montreal Impactiin, jossa jo ennestään pelaa suomalaispuolustaja Jukka Raitala.

Esitettyjen spekulaatioiden perusteella Lappalaisen rooli tulee tällä kaudella löytymään vasemmalta laidalta, jossa joukkueen 34-vuotias tähtipelaaja Ignacio Piatti on pelannut polvivamman takia vain viisi ottelua. Korvaajina ovat toistaiseksi toimineet yhtä lailla Bolognasta lainalla oleva 21-vuotias nigerialaislupaus Orji Okwonkwo, 27-vuotias ranskalainen reissumies Harry Novillo sekä 20-vuotiaat omat kasvatit Clement Bayiha ja Mathieu Choinière. Mikäli kaikki sujuu Lappalaisen kannalta hyvin, Piatti pysynee vielä sivussa ja Lappalainen pelaa avauksessa yhdessä 27 Serie A -pelin Okwonkwon kanssa.

Pyry Soiri

Laituri Pyry Soiri siirtyi kauden alla Itävallasta Tanskan Esbjergiin, ja verkot heiluivat heti kauden toisessa ottelussa! Maali oli historiallinen, sillä se oli paitsi Soirin ensimmäinen Tanskan liigassa, myös koko sarjan historiassa osuma numero 16 000.

Ottelu Esbjergin ja Hobron välillä päättyi lopulta tasapeliin 1-1. Soirin ohella myös Joni Kauko ja Markus Halsti pelasivat täyden ysikymppisen.

 

Roman Eremenko

Poissaolo Huuhkajista on kenties saanut monet unohtamaan, millainen maagikko Roman Eremenko osaa parhaimmillaan olla. Venäjän liigan Rostoviin hiljattain pitkän jatkosopimuksen tehnyt Eremenko näytti kauden toisessa ottelussa, miksi hän on yhä avauskokoonpanon pelaaja kivikovassa sarjassa.

Pallo haltuun ja syöttö viiden puolustajan välistä keskikentän Aleksandr Zueville, helppoa kun sen osaa. Lisäajan maalilla Rostov tasoitti ottelun Spartak Moskovaa vastaan yli 35 800 katsojan edessä loppulukemiin 2-2.