Huuhkajat maailmalla: Leo ja Sauli Väisäselle nollapelit – ja tuttu Huuhkajien pelaaja taas kuvioissa

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Thomas Lam

Missä ihmeessä Huuhkajien ja Hollannin liigan PEC Zwollen Thomas Lam on ollut? Kysymystä on miettinyt moni.

Monikäyttöinen puolustaja-keskikenttä on pelannut virallisessa ottelussa viimeksi 14. huhtikuuta. Jalkaterävamman kuntoutuksessa meni tovi, mutta sunnuntaina ADO Den Haagia vastaan Lam oli ensimmäistä kertaa takaisin kokoonpanossa. Minuutit antoivat vielä odottaa itseään, mutta ehkä jo pian!

25-vuotias Lam pelasi ennen loukkaantumistaan hyvän kauden Hollannin liigassa, ja jos mies pääsee jälleen minuuteille, on hän ehdottomasti tyrkyllä Huuhkajien tuleviin kokoonpanoihin. Kenties takaisin rinkiin jo marraskuussa?

Maalintekijät: Eremenko, Fagerström, Hovi

Pietarin ylpeys Zenit ja keltasininen FK Rostov kohtasivat lauantaina Venäjän liigan kärkikamppailussa yli 58 600 katsojan edessä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä Zenit vei ottelun nimiinsä lukemin 6-1. Roman Eremenko onnistui kuitenkin tälläämään maalin pilkulta Mikhail Kerzhakovin taakse.

19-vuotias Tobias Fagerström on tehnyt HSV:n reservijoukkueen paidassa 7 maalia vain yhdeksässä ottelussa. Tuorein maali syntyi lauantaina Jeddelohia vastaan. Mainittakoon, että toissa kaudella joukkueen maalikuninkuuden voittanut Törles Knöll on päässyt sittemmin pelaamaan Bundesliigaa.

Saman sarjan toisessa lohkossa myös Union Fürstenwalden Kimmo Hovi jatkaa hyvässä vireessä. Kauden kuudes maali upposi Hertha Berlinin reservijoukkueen verkkoon.

Sauli ja Leo Väisänen

Huuhkajien veljeskaksikko ei päästänyt viikonloppuna taaksensa maaliakaan!

Perjantaina pikkuveli Leo Väisänen rehki FC Den Boschin paidassa Hollannin divarissa Roda JC:tä vastaan. Ottelu päättyi 0-0.

Sunnuntaina vuorossa oli Italian divari ja Chievo Verona, ja myöskään isoveli Sauli Väisänen ei joutunut antautumaan. Chievo voitti Ascolin lukemin 2-0.

BD-verkkojulkaisun haastattelussa Leo Väisänen sanoi maajoukkuereissujen parantavan hänen suoriutumistaan myös seurajoukkuepuolella.

”Koko maa on menossa sekaisin jalkapallosta, nyt kun meillä on mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa arvokisoihin. On fantastista kuulua miehistöön ja kokea se”, Väisänen kommentoi vapaasti suomennettuna.