Huuhkajat maailmalla: Jugi playoffien pyörteissä

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

 

Jukka Raitala

Keravalaislähtöisen Jukka Raitalan viime kuukaudet eivät ole olleet pelkkää ruusuilla tanssimista. MLS:n Columbus Crew’ssä vaikuttavan laitapuolustajan minuutit olivat MLS:n runkosarjan loppua kohden vähenemään päin. Pudotuspelien edellisellä kierroksella David Villan, Andrea Pirlon ja suomipoika Alexander Ringin tähdittämää New York City FC:tä vastaan Jugille ei irronnut yhden yhtä peliminuuttia.

Keskiviikkona 22. marraskuuta Raitala palasi kuitenkin avaukseen – ja muistutti välittömästi avuistaan. Kyseessä oli jo MLS:n konferenssifinaali eli välierä Toronto FC:tä vastaan. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, ja Raitala vastaanotti ylistystä otteistaan niin kannattajilta sosiaalisessa mediassa kuin esimerkiksi amerikkalaiselta Last Word on Soccer -sivustoltakin.

Vaikka lajipuristien mielestä playoffit eivät ikinä kuulu jalkapalloon, MLS:n pudotuspelien on pakko myöntää olevan kiintoisaa katsottavaa. Raitalan ja Columbus Crew’n kamppailu finaalipaikasta jatkuu torstaina 30.11. kello 2.30 Suomen aikaa. Tuolloin vuorossa on toinen osaottelu, johon Toronto saa mukaansa suuret tähtensä, Sebastian Giovincon ja Jozy Altidoren.

 

Tuttu tehokaksikko

Kasper Hämäläistä ja Teemu Pukkia yhdistää useampikin asia. Yksi on se, että molemmat ovat saaneet paljon rapaa kehnoista otteistaan Huuhkajissa, etenkin Mixu Paatelaisen aikana, ja varmasti osittain syystäkin. Toinen, iloisempi asia, on se, että kumpainenkin kavereista on tällä hetkellä oikein hyvässä tehovireessä.

Edellisviikolla hattutempun paiskonut Pukki teki pystyjuoksusta varsin pukkimaisen maalin Brøndbyn voittaessa sunnuntaina 26. marraskuuta Silkeborgin. Myös Kappe jatkoi tehoputkeaan: jääkiekkotermein ilmaistuna turkulainen teki Puolan liigan ottelussa Korona Kielceä vastaan pisteet 1+1.  Maali syntyi läpiajosta. Hieno homma, kundit, ja lisää vain jatkossakin!

 

Muita mainintoja

Lauantaissa 25. marraskuuta oli kovine kohtaamisineen potentiaalia Huuhkaja-fanien todelliseen TV-herkkupäivään. Perparim Hetemaj’n Chievo ja Sauli Väisäsen SPAL kohtasivat Italian Serie A:ssa ottelussa, josta veronalaiset veivät lopulta pidemmän kynnen lukemin 2-1. Myös Saksan Bundesligan ottelu Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen olisi voinut olla superkiinnostava; Lukas Hradecky toki vartioi maaliaan, mutta Leverkusen-valmentaja Heiko Herrlich ei jostakin kummallisesta syystä päästänyt Joel Pohjanpaloa taaskaan irti. Buu!

Viikon aikana nähtiin myös hienoja hetkiä Englannin kentillä. Maalivahti Anssi Jaakkola teki debyyttinsä Englannin Championshipissä tiistaina joukkueensa Readingin kohdatessa Bolton Wanderersin. Taakse upposi kaksi maalia, mutta Readingin valmentaja, legendaarinen Jaap Stam kehui suomalaiskassarin suoritusta – olkoonkin, että Arsenalista tuttu Brad Mannone palasi reissultaan tolppien väliin lauantaiksi. Tiistai-illan onnistuja oli myös Daniel O’Shaughnessy, joka urakoi ysikymppisen vasempana pakkina nollapelissä Cambridge Unitedia vastaan.

Suomalaiset eivät voita ulkomailla mestaruuksia liian usein. Vaikka nuorukaisen rooli olikin rajallinen, Byyri onnittelee BATE Borisovin Jasse Tuomista Valko-Venäjän mestaruudesta. Respect, ja ensi kaudella ryminällä avaukseen!