Huuhkajat maailmalla: Jasse Tuominen palasi ja osui heti – voiko Tim Väyrynen saada ulkomaanuralleen uuden alun?

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Jasse Tuominen

Huuhkajien Nations League -pelit lähes alusta loppuun pelannut Jasse Tuominen on viettänyt vuoden 2019 pääasiassa loukkaantuneena. Ensimmäiset liigaminuutit BATE Borisovin paidassa vuonna 2019 kertyivät toukokuussa, minkä jälkeen luvassa oli vielä kolme peliä taukoa – vaan nyt Jasse on taas täällä!

Keskiviikkona BATE kohtasi cupin top-32-kierroksella divarijoukkue Sputnikin ja voitti lukemin 2-5. Ensimmäisen maalin teki Tuominen, joka vaihdettiin kentältä pois puoliajalla. Tuominen pääsi myös sunnuntaina irti noin vartiksi lopusta KuPSin tulevaa eurovastustajaa Vitebskiä vastaan 3-0-liigavoitossa.

Seuraavaksi Tuomisen itsestäänselvänä tavoitteena lienee jälleen peliajan vakiinnuttaminen, eikä muutama maalikaan olisi pahitteeksi. Erityisen hyvin maalit sopisivat vaikkapa tuleviin Mestarien liigan karsintaotteluihin Puolan mestari Piast Gliwicea vastaan. Oman lisämausteensa kyseiseen ottelupariin antavat joukkueiden kannattajat, jotka ovat olleet pitkäaikaisia ystäviä keskenään.

Walter Viitala

Mitä kuuluu, Walter Viitala? Vuoden 2016 Veikkausliigan mestarimaalivahti on kiertänyt Pohjoismaita ja on pelannut tämän kauden Norjan divarin Sandefjordissa.

Joukkueensa ehdoton ykkösvahti Viitala on pelannut kaikki ottelut, ja Sandefjord on 13 pelin jälkeen toisella sijalla, hieman karussa muista joukkueista Aalesundin kanssa.

Peleistä viidessä Viitala on pitänyt nollat; näin tapahtui myös sunnuntaina Sandefjordin voittaessa Jervin, espanjalaisen Rufo Heraizin sekä sarjan maalipörssiä johtavan ruotsalaisen Pontus Engblomin maaleilla.

Viitalan sopimus kattaa myös kauden 2020, joten tällä tahdilla nyt 27-vuotias kassari voisi ensi kaudella pelata Norjan liigaa. Jää nähtäväksi!

Oskari Sallinen & Patrik Raitanen

Nuoret suomalaiset säväyttävät Hollannissa!

18-vuotias, JJK:sta maailmalle lähtenyt Oskari Sallinen kehittyy FC Groningenin kovatasoisessa akatemiassa. Perjantaina Sallinen pääsi kentälle ja teki kaksi maalia 15-0-voitossa aladivarijoukkue VV Sellingenistä, ja lauantaina vuorossa oli avauspaikka DVC Appingedamia vastaan. On lupauksia herättävää, että juuri Sallinen nostettiin pelaamaan kokoonpanoon, jossa oli useita Eredivise-joukkueen viime kauden kasvoja.

Aivan hiljattain Fortuna Sittardiin siirtynyt samanikäinen Patrik Raitanen avasi myös omat pelinsä Hollannissa erinomaisesti. Raitanen pelasi joukkueensa kapteenina ottelun toisen puoliajan ja teki heti debyyttimaalinsa paikallista amatööriseura VV Sittardia vastaan.

Tim Väyrynen

Huuhkajienkin matkassa liikkuneen kärkikolossi Tim Väyrysen ura ei ole edennyt kohisten. Saksan-kiertue tuotti ajoittain hyviä hetkiä, mutta viime kausi Hollannin divarin Rodassa oli lohduton: Väyrynen pelasi sarjaa 243 minuuttia eikä tehnyt ainoatakaan maalia.

Hyökkääjällä on nyt verkot vesillä uuden seuran suhteen, ja ensiuutiset ovat positiivisia. Väyrynen on skottiseura Kilmarnockin testissä!

Joukkue ylsi viime kaudella Skottiliigan kolmoseksi, mutta tullee uudistumaan jonkin verran. Tällä hetkellä joukkueen ainoa kärkipelaaja on 23-vuotias ja 175-senttinen Eamonn Brophy, joka paukutteli viime kaudella yhdeksän maalia. Valmentajana puolestaan aloittaa Antonio Contea muun muassa Juventuksessa, Italiassa ja Chelseassa avustanut Angelo Alessio. Voisiko tämä olla kaivattu uusi alku Väyrysen ulkomaanuralle?