Huuhkajat maailmalla: Isä-Pukki ja Jorosen unelmasiirto

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Jesse Joronen

Viime kesänä kahdeksan vuoden jälkeen Fulhamin taakseen jättänyt Jesse Joronen on ollut syksyn ajan todella kuumaa kamaa. Simpeleläismaalivahdin AC Horsens on tällä hetkellä Tanskan liigassa viidentenä, montaa huomattavasti isommalla budjetilla operoivaa seuraa edellä. Huomattava osa kiitoksista kuuluu neljä nollapeliä torjuneelle ja erinomaisen syyskauden pelanneelle Joroselle.

Pitkän ja ulottuvan, Huuhkajissakin esiintyneen Jorosen otteet on huomioitu ympäri Tanskaa. Muun muassa ”suomalaisjoukkue” Brøndby oli huhujen mukaan Jorosen perässä. Spekulaatiot saivat kuitenkin pisteen 15. joulukuuta, kun Jorosen julkaistiin siirtyvän kesällä suurseura FC Kööpenhaminaan.

FCK:n tämänhetkinen ykkösmaalivahti Robin Olsen tullee siirtymään ensi kaudeksi isompiin sarjoihin, joten viisivuotisen sopimuksen tehneellä Jorosella on hyvä mahdollisuus tunkeutua suoraan avaukseen, 36-vuotiaan Stephan Andersenin edelle.

Jos vielä kevät Horsensissa sujuu isommitta ongelmitta, Jorosen tie on auki pitkälle horisonttiin asti. Suurin piirtein saman ikäisenähän Köpiksen suurseuroihin ovat siirtyneet myös muuan herrasmiehet Antti Niemi ja Lukas Hradecky

Jukka Raitala

Hulluja nuo amerikkalaiset. Jukka Raitala oli männäviikolla Major League Soccerin siirtomarkkinoilla kovemmassa pyörityksessä kuin Club Cosmopolin lattialla ikinä. Sarjan uusi joukkue, Los Angeles FC, sai varsin hämmentävässä laajennusdraftissa napata pelaajia suojiinsa, ja Raitala oli jo päätymässä kuuluisaan kasinokaupunkiin.

Kohtalo ja vaihtokaupat puuttuivat peliin, ja Jukka Raitalan ensi kauden joukkue on MLS:n Montreal Impact. Siirto herätti kanadalaiskannattajissa hieman närää, sillä Raitalan ja lupaavan Raheem Edwardsin vastineeksi Montreal menetti Belgian EM- ja MM-joukkueissakin esiintyneen Laurent Cimanin. Raitalasta itsestään arvioidaan kuitenkin avauksen miestä – hyvä niin!

Pienempiä ja isompia onnistumisia

Twenten Fredrik Jensenin otteista on vaikea olla nauttimatta. Tällä kaudella lähes jokaisen pelin avannut nuorimies pyssytti lauantaina 16. joulukuuta Vitessen verkkoon suorastaan järjettömän kauniin maalin. Myös Thomas Lam pelasi täyden ysikymppisen. Suomalaiset olivat kehissä myös Tanskassa, jossa Tim Sparvin ja Markus Halstin Midtjylland otti Joni Kaukon Randersista komean voiton lukemin 0-4.

Viikon iloisin uutinen oli ehdottomasti silti Huuhkajien ja Brøndbyn hyökkääjä Teemu Pukin perheenlisäys. Iloiset uutiset saatiin kuvan muodossa viikonloppuna Temen Instagram-tililtä hashtagilla #bestdayofmylife. Byyri onnittelee tuoreita vanhempia ja toivottaa tsemppiä niin kevätkauden maalintekoon kuin vaipanvaihtoonkin!