Huuhkajat maailmalla: Eremenko tarjoili väläyksen tuttua magiaa

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Roman Eremenko

Roman Eremenko pääsi avauskokoonpanoon ja pelasi paluunsa jälkeen toisen ottelun Spartak Moskovan paidassa. Moskovalaiset hävisivät Arsenal Tulalle 2-3, mutta suomalaisille saatiin jotain iloittavaa.

Video näyttää, kuinka noin 13. minuutin kohdalla Roma saa pallon. Lapikkaasta lähtee silkinpehmeä ja tarkka keskitys kaukaa keskikentältä rangaistualueelle – juuri sellainen, joita etenkin CSKA:n paidassa totuttiin Eremenkon toimesta näkemään, aikoina ennen kokaiinikäryä. Maalilla pallo lentää oikea-aikaisesti Luiz Adrianolle (juuri sille Shakhtar Donetskin ja Milanon kaverille), joka syöttää Spartakin maalitykki Zé Luísille. Bäng, ja peli on 1-0.

Entäs sitten otsikko, Huuhkajat? Ilmeisesti Eremenko haluaa ensin vakiinnuttaa asemansa seurajoukkueessa ja katsella sitten maajoukkuekuvioita, mikä kuulostaa oikein fiksulta. Näin kommentoi isä Alexei Eremenko Sr. Iltalehdelle:

“Se on Roman päätös. En voi vaikuttaa siihen. Kun puhuimme siitä, hän kertoi, ettei hän halua sanoa asiasta mitään, ennen kuin hän on vakiinnuttanut asemansa ja tuntee itse, että on palannut.”

Anssi Jaakkola

Maajoukkueen kolmosveskarina Viro- ja Kreikka-otteluissa mukana istuskellut Anssi Jaakkola pääsi lauantaina pelaamaan Readingin Championship-ottelun Millwallia vastaan, kun sekä hujoppikassari Sam Walker että konkari Vito Mannone olivat sivussa.

Ainakin osan pelistä lippalakki päässään torjunut Jaakkola pelasi oikein hyvin, eikä selän taakse mennyt kuin yksi maali, skottipakki Murray Wallacen tykki lähietäisyydeltä. Torjuntoja puolestaan kertyi peräti 10.

Valmentaja Paul Clement ylisti Jaakkolaa pelin jälkeen, ja suitsutusta sateli myös kannattajilta. Toivottavasti näytönpaikkoja irtoaa lisää!

Maalintekijät: Forsell, Kauko, Tukiainen

Viikon maalintekijöiden lista on kovin tutunoloinen. Puolassa Petteri Forsell onnistui pilkulta Zaglebie Sosnowiecia vastaan ja on 7 maalilla maalipörssin jaetulla kakkossijalla, yhden osuman päässä ykköspaikasta.

Tanskan liigan ottelu Esbjerg-Hobro oli onnistuminen Joni Kaukolle. Keskikenttäpelaaja teki jälleen maalin puskemalla kulmapotkun sisään. Myös joukkueen kapteeni, toppari Markus Halsti voi iloita 2-0-voitosta. Kumpainenkin pelaaja sopii tanskalaisseuraan erinomaisesti – molemmat ovat pelanneet jokaisessa liigaottelussa avauskokoonpanossa, eikä Halstia ole edes otettu kertaakaan vaihtoon.

Sakari Tukiainen puolestaan paukutteli Tanskan divarissa jo kauden 10. maalinsa. Alkukauden jälkeen Thisted FC:n meno on hieman hyytynyt, mutta joukkue on yhä kyttäilyasemissa kuudentena, vain kuuden pisteen päässä kärkipaikasta.