Huuhkajat maailmalla: Eero Markkanen on villinnyt kannattajat – “Come to Besiktas!!”

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Eero Markkanen

Hiljattain eksoottiseen Indonesiaan PSM Makassariin siirtynyt Eero Markkanen on päässyt vauhtiin. Cup-ottelussa liigaseura Perseru Seruita vastaan Erzi pommitti ensimmäisen puoliajan aikana peräti neljä maalia! Kooste omalaatuisesta ottelusta on katsottavissa YouTubessa.

Tagar News -sivuston mukaan kannattajat ovat innostuneet Markkasesta täysin rinnoin, ja hyökkääjää verrataankin jopa Cristiano Ronaldoon.

“Hän oli erittäin hyvä. Hän ei ole laiska, hän juoksi alas keskikentälle menettyään pallon, hän ei ollut tahmea kuten useimmat eurooppalaiset hyökkääjät”, ylisti haastattelussa PSM-kannattaja Ahmad Sanjaya.

Mania on ollut havaittavissa myös Markkasen Instagramissa, jonka kommenttiosio on täyttynyt indonesialaisten ylistyksistä ja tervetulotoivotuksista. Villitykseen on yhtynyt myös Huuhkajien Robert Taylor, joka toivoi kommentillaan Markkasen siirtyvän turkkilaisjätti Besiktasiin – Markkanen puolestaan toivotti Taylorin lämpimästi tervetulleeksi seuratoverikseen PSM Makassariin.

Teemu Pukki & Joni Kauko

Todistamme historiallista kevättalvea. Teemu Pukki on kovemmassa maalintekovireessä kuin yksikään suomalainen vuosikausiin. Viime keskiviikkona syntyi yksi maali Preston North Endiä vastaan, ja lauantaina Bolton Wanderersin verkkoon upposi kaksi (ensimmäinen, toinen). Yhteensä 23 maalillaan Pukki johtaa Championshipin maalipörssiä.

Divarin loppukausi tulee olemaan kutkuttavan jännittävä, joten jokaisen Pukki-fanin kannattaa ensi lauantaina ehdottomasti seurata huippuottelua Norwich-Bristol!

Maalintekopuuhissa onnistui viime viikolla myös Esbjergin Joni Kauko. Erittäin kaunis maali oli Kaukolle kauden kuudes.

Nollapelejä: Hradecky, Joronen, Väisänen

Kevään ja kovien karsintapelien lähestyessä myös Lukas Hradecky on palannut yhä kovempaan tuloskuntoon. Viime viikolla nollille jäivät Eurooppa-liigassa Krasnodar ja Bundesligassa Fortuna Düsseldorf. Jälkimmäisessä pelissä torjuttavaa ei juuri ollut, mutta kiitos kovien joukkueiden nollaamisesta kuuluu myös Lukelle.

Tunnustusta on jaettava myös Jesse Joroselle, joka torjui FC Kööpenhaminan 0-2-voittoon Randersista, sekä Leo Väisäselle, joka pelasi vuorenvarmasti FC Den Boschin topparina 0-0-tasapelissä AZ Alkmaarin reservijoukkuetta vastaan.