Huuhkajat maailmalla: Daniel Sjölund – Viimeinen uroteko Norrköpingille?

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Daniel Sjölund

Huuhkajien entinen vakiokasvo Daniel Sjölund ei ole enää nuori poika. Ura on väistämättä jo lähellä auringonlaskua, mikä on näkynyt myös peliajassa – Allsvenskanin Norrköpingissä Sjölund on ollut tällä kaudella ennen kaikkea penkinlämmittäjä.

Sunnuntaina vuorossa oli seuran – ja täten ulkomaankentät mahdollisesti kokonaan – jättävän Sjölundin viimeinen kotipeli (huhuissa Dajaa on viety vahvasti Veikkausliigan IFK Mariehamniin) Örebrota vastaan, ja Sjölund pääsi aivan lopussa kentälle. Kuinka ollakaan, tuloksena oli ottelun voittomaali. Simon Skrabb ja Albin Grandlund puolestaan uurastivat kumpainenkin ysikymppiset ilman tilastomerkintöjä.

Norrköpingillä on Sjölundin maalilla yhä mahdollisuudet mestaruuspokaalin nostelemiseen.. Joukkue on 2 pistettä AIK:ta perässä ennen viimeistä kierrosta.

Tromsøn suomalaiset

Norjan Eliteserienin suomalaisjoukkue Tromsø on tällä hetkellä sarjassaan sijalla 10, eikä ihan liian hyvin mene. Simo Valakarin luotsaama poppoo on hävinnyt neljä ottelua putkeen.

Murheen alho jatkui sunnuntaisessa ottelussa Moldea vastaan, kun pohjoisen joukkue joutui taipumaan lukemin 2-4. Joukkueen runkopelaaja Robert Taylor ja viime peleissä avaukseen murtautunut Onni Valakari tekivät Tromsøn maalit.

Paine valmentajaisä Valakarin ympärillä on alkanut kasvaa, varsinkin kun häviöiden kanssa samaan tahtiin mediassa on uutisoitu seuran pahoista talousvaikeuksista. Twitterissä hätäisimmät ovat jo vaatineet Valakarille jopa potkuja, mutta niitä tuskin on aivan heti luvassa. Erityisen kauaa Tromsøn vire ei kuitenkaan voi jatkua, vaikka putoaminen onkin jo lähes vältetty. Kauden viimeisissä otteluissa Tromsøa vastaan asettuvat onneksi käytännössä panoksetta pelaavat Ranheim ja Sarpsborg 08.

Teemu Pukki & Jesse Joronen

Loukkaantumisesta toipunut Teemu Pukki järjesti taas bileet, ja hyvät bileet muuten järkkäsikin – kaksi (1, 2) maalia Sheffield Wednesdayta vastaan. Harva hyökkääjä on Englannin sarjoissa juuri nyt yhtä kuuma kuin Huuhkajien oma Teemu Pukki.

FC Kööpenhaminan Jesse Joronen puolestaan torjui ansiokkaasti nollapelin kuumassa Kööpenhaminan derbyssä. Ottelu ratkesi lisäajalla 1-0 FCK:n voitoksi, ja Joronen pystyi – uransa mahdollisesti toistaiseksi kovimpien kannattajayleisöjen edessä – torjumaan kaikki Brondbyn uhittelut. Paljon penkkiä tällä kaudella kuluttanut Paulus Arajuuri pelasi vastapuolella 90 minuuttia aika lailla alavireisesti.