Huuhkajat maailmalla: Alex Bradley on nyt Lincoln City FC:n mies – HSV II:n suomalaislupauksella vahva debyytti

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Alex Bradley

20-vuotias Alex Bradley on lupaava pelaaja sanan varsinaisessa merkityksessä. West Bromwichin akatemian tuotos pelasi varsin menestyksekkäästi viime kevään lainalla Burton Albionissa League Onessa. Keskikenttäpelaaja lähtee nyt kokeilemaan siipiään; emoseura West Bromwich jää taakse, ja Bradleyn uusi seura on lempinimellä Imps tunnettu Lincoln City FC.

U19-Huuhkajissakin esiintynyt Bradley ei kuitenkaan ole näillä näkymin jäämässä Lincolniin. Valmentaja Danny Cowleyn kertoi Lincolnshire Liven mukaan, että Bradley teki testileirillä niin vahvan vaikutuksen, että hänet oli pakko kiinnittää seuraan, vaikka tarvetta keskikenttäpelaajalle ei ole. Näin ollen tie kehitykseen tarvittaville minuuteille on kuitenkin tukossa.

Siispä, Bradley tullaan Cowleyn mukaan lainaamaan eteenpäin. Osoitteen voisi uskoa löytyvän League Twosta – esimerkiksi Scunthorpe United, Grimsby Town ja Mansfield Town löytyisivät aivan lähistöltä…

Lassi Lappalainen ja muut MLS:n sankarit

HJK-laituri Lassi Lappalainen kaupattiin Serie A:n Bolognaan, josta matka jatkui saman tien lainalle Montreal Impactiin. Debyytti uudessa seurassa koitti sunnuntaina Philadelhia Unionia vastaan. Minuutteja ehti kulua kolme, kun Olympique Lyonin akatemiasta lainattu Zachary Brault-Guillard antoi mainion syötön ja Lappalainen viimeisteli.

Toisen puoliajan alussa MLS:ää johtavan Philadelphian puolustus oli jälleen kevyttä kauraa, kun Lappalainen runnoi illan toisensa. Peli päättyi 4-0, joten myös Jukka Raitala sai tililleen kauden viidennen MLS-nollapelinsä. Seuraavan kerran suomalaisshow’ta on luvassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Colorado Rapidsia vastaan!

New York Cityn ex-huuhkaja Alexander Ring syötti kaksi ja teki loppuun yhden maalin Sporting Kansasia vastaan. Lisäksi Ring sai viikon aikana sakot aiemmin New York Red Bullsia vastaan pelatun ottelun tuomarin kritisoimisesta. Tällä hetkellä New York City on varsin hyvällä otteella kiinni playoff-paikassa, mutta kautta on toki vielä jäljellä.

Muita maalintekijöitä

Mäntsäläläismies Kimmo Hovin kevätkausi Union Fürstenwaldessa Saksan neljännellä tasolla ei sujunut kuin ruusuilla tanssi, mutta syyskauden avaus ZFC Meuselwitzia vastaan toi heti helpotusta. Vastustajien 19-vuotias Ben-Luca Moritz sai keräillä itseään nurmen pinnasta, kun Hovi jysäytti pallon kulmapotkusta sisään. Komeaa!

Samaisella sarjatasolla osui – peräti kahdesti – myös HSV:n reservijoukkueen 19-vuotias Tobias Fagerström, joka sai odottamansa näytönpaikan “pikku-HSV:ksi” kutsuttua Heider SV:tä vastaan. Keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella U19-Bundesliigaa, ja nyt ensimmäinen askel aikuisten kentillä on otettu. Kun näillä otteilla peliaikaa on luvassa jatkossakin, suomalaisseuraajien kannattaa painaa nimi mieleen.

Saksasta voidaan siirtyä vielä idemmäs Venäjälle, jossa Rostov pelasi kauden kolmannen ottelunsa. Roman Eremenko on tietysti pelannut jokaisen pelin alusta loppuuun, ja sunnuntaina syntyi kauden ensimmäinen maali järjettömästä vaparipommista Arsenal Tulaa vastaan. Eremenko valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Sivuhuomiona mainittakoon, että Arsenalin maalilla torjui HJK:ssa vuonna 2014 testillä käynyt, tätä aiemmin dopingistä kärynnyt Artur Nigmatullin.