Huuhkajat maailmalla: Agentti nolla-nolla-Jere

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Jere Uronen

Vuonna 1994 syntynyt, maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva, kovassa keskieurooppalaisessa sarjassa pelaava huippulupaus? Kyllä, määritelmä osuu myös Joel Pohjanpaloon, mutta ikätoveri Jere Uronen on luonut uraansa kohti maailman suurimpia seuroja hieman diskreetimmin. Turkulaislähtöisestä laitapakista ei ole juuri kirjoitettu isoja otsikoita, mutta hänen urakehityksensä on kulkenut tasaisesti TPS:n ja Helsingborgin kautta belgialaiseen Genkiin ja Huuhkajien avauskokoonpanoon.

Viime kauden lopussa seurajoukkueensa avaukseen murtautunut Uronen on pelannut tällä kaudella käytännössä täysiä minuutteja aina terveenä ollessaan. Tulokset ovat olleet todella kovia. Viikon takainen Anderlecht-nollapeli sai jatkoa, kun Genk voitti viikon sisään Club Brüggen 2-0 sekä pelasi maalittoman tasapelin KV Kortrijkia vastaan. Uronen pelasi molemmissa otteluissa ysikymppiset vasempana laitapakkina – vierellään muun muassa KuPSista tuttu Omar Colley.

Tim Väyrynen

Veikkausliigan kauden 2013 maalikuninkaan otteet ovat viime aikoina jättäneet hieman toivomisen varaa. Saksan kolmostasolla perinteikkäässä Hansa Rostockissa pelaavan Väyrysen peliminuutit ovat olleet tiukassa, ja ison kärkimiehen kauteen on mahtunut punainen korttikin.

Tätä suuremmalla syyllä myös Byyri iloitsee Väyrysen kauden avausmaalista. Unterhachingia vastaan perjantaina 27.10. syntynyt maali ei kenties ollut maailman näyttävin, mutta jalkapallossa ei tunnetusti tyylipisteitä lasketa. Tästä se taas lähtee!

Muita mainintoja

Männäviikolla suomalaispelaajat eivät herkutelleet maaleilla, mutta korvaukseksi saatiin sentään pari näyttävää esityötä. Fredrik Jensen alusti joukkueensa ainokaisen vieden Excelsiorin puolustajaa kuin litran mittaa (video). Robin Lod esitti puolestaan hyviä otteita tulikuumassa ikuisessa derbyssä ja antoi ratkaisevan syötön maaliin (video) Panathinaikosin voittaessa Olympiakosin 1-0.

Kaiken muun kivan lisäksi nollapelejäkin riitti. Yksittäisissä otteluissa vastustajan nollasivat maalivahdit Lukas Hradecky – joskin ”vain” cup-ottelussa Regionalligan Schweinfurtia vastaan – sekä Tanskan divarin Walter Viitala. Puolustajista samasta voivat iloita Midtjyllandin Markus Halsti, Häckenin Juhani Ojala sekä Werder Bremenin Niklas Moisander.