Huuhkajat maailmalla: Vahid Hambo kovaan seuraan

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Vahid Hambo

Viime kaudella SJK:ssa ja RoPSissa Veikkausliigaa pelannut hyökkääjäkolossi Vahid Hambo siirtyi viime viikolla Romaniaan.

Uusi joukkue on liigan kärkipäähän kuuluva Astra Giurgiu, ja sopimus kahden ja puolen vuoden mittainen. Joukkue on pelannut europelejä useana vuonna putkeen – kirkkaimpiin muistoihin kuulunee toissakauden UEL-lohkovaihe, johon joukkue pääsi nitistettyään West Hamin, ja jossa kaatuivat niin Viktoria Plzen kuin Austria Wienkin. Tämä kertonee jotain Hambon uuden seuran kovasta tasosta.

Tällä hetkellä joukkueen vaihtoehdot kärkeen ovat nimekäs Kamerunin maajoukkuepelaaja Jacques Zoua sekä vuosikaudet Romanian liigan kärkijoukkueissa pelannut Denis Alibec, joka tosin pystyy pelaamaan myös kärjen alapuolella. Hambon hankkimista on kuitenkin puoltanut se tosiasia, että Astran maaleista ovat kauden aikana vastanneet pääosin aivan muut pelaajat.

Hambo sai stintilleen perjantaina lähtölaukauksen päästyään vaihdosta muutamaksi minuutiksi hakemaan tuntumaa jo ratkenneessa ottelussa Viitorulia vastaan. Seuraaville kierrokselle toiveissa on tietysti avauspaikka. Tsemppiä Romaniaan, Vahid!

Fredrik Jensen

Porvoolainen Fredrik Jensen pääsi Augsburgissa viime viikolla tauon jälkeen taas peliminuuteille. Lauantaina Pikku tuli vaihdosta sisään Bundesliigassa Werder Bremeniä vastaan, ja keskiviikkona mies pelasi viimeiset 20 minuuttia cup-ottelussa Holstein Kieliä vastaan.

Jälkimmäiseen otteluun sisältyi myös sankarihetki: Jensen teki fantastisen esityön ottelun ratkaisseeseen, 107 Bundesliiga-ottelun Michael Gregoritschin osumaan. Näitä lisää ensi perjantaina, mikäli peliaikaa heltiää itse Bayern Müncheniä vastaan!

Maalintekijät: Pukki, Riski, Lam

Teemu Pukki, maalit numero 19. ja 20.Shefki Kuqin ennätys suomalaispelaajan maaleista kauden aikana tarunhohtoisessa Championshipissä on rikottu. Norwich johtaa sarjaa, ja Pukki on maalipörssin jaetulla kakkospaikalla Sheffield Unitedin Billy Sharpin jälkeen. Business as usual.

Maalien makuun on päässyt myös Kreikan divarin Kissamikosissa pelaava Roope Riski. Jo seitsemäs maali 16 otteluun syntyi Sparta FC:tä vastaan. Vaikka aluksi epäilyttikin, voi lainasiirtoa tässä vaiheessa jo uumoilla onnistuneeksi. Toivottavasti asia on huomattu myös Itävallan Bundesliigan kolmossijalla St. Pöltenissä, josta Riski on Kreikassa lainalla.

Lopuksi mainittakoon Thomas Lam, joka viimeisteli paikalta Heerenveeniä vastaan kauden neljäntensä. Toppari, joka pelaa kovempia pelejä kuin kukaan muu toppari Huuhkajissa, on sarjan maalipörssissä tasoissa esimerkiksi Ajaxin Lasse Schönen kanssa.