Helmarit maailmalla: Linda Sällström ja paluu maalivireeseen

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Sällströmiltä huippuesitys

Linda Sällström viimeisteli kaksi upeaa osumaa, kun Paris FC tyrmäsi Dijonin lauantaina 4–0. Ensimmäisen maalinsa Sällström puski 72. minuutilla rankkaripilkun tienoilta. 86. minuutilla suomalaishyökkääjä karkasi läpiajoon ja nosti pallon kylmänviileästi yli maalia vartioineen Emmeline Mainguyn. Sällström myös syötti joukkueensa kolmannen maalin. Viime minuuteilla Mainguy kolasi hattutemppua jahdanneen suomalaisen pahannäköisesti, mutta ilmeisesti loukkaantumiselta vältyttiin.

Ottelun huippuhetket ovat nähtävissä täällä (Sällströmin maalit ajassa 1:12 ja 1:50). Ottelussa katkesi myös Sällströmin neljän liigaottelun maaliton putki. Yhdellätoista maalillaan hän jakaa Ranskan liigan maalipörssin neljättä sijaa.

Paris FC on sarjassa viidentenä viiden pisteen päässä kolmatta sijaa pitävästä Montpellierista, kun kierroksia on jäljellä kolme. Mestaruudesta kisaavat Lyon ja PSG, jotka ovat jo varmistaneet paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa.

Onnistumisia Tanskassa

Lauantaina Tanskan liigassa nähtiin pari maalia suomalaispelaajilta. Täydet minuutit pelannut Olga Ahtinen tälläsi pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon viimeistellen Brønbdyn toisen osuman 4–1-voitossa KoldingQ:sta.

Niin ikään ysikymppisen kellottanut Sanni Franssi osui Fortuna Hjørringille, kun Aarhus kaatui vieraissa 3–0. Vastahyökkäyksestä varmalla viimeistelyllä syntynyt maali oli Franssille kauden seitsemäs.

Brøndby ja Fortuna ovat vahvimpia mestaruussuosikkeja, ja ovat loppusarjassa sijoilla yksi ja kaksi. Brøndby on neljä pistettä edellä, kun kierroksia on jäljellä vielä seitsemän.

Chelsea jatkaa etenemistään

Adelina Engmanin Chelsea eteni viikko sitten Mestarien liigassa välieriin kukistettuaan PSG:n yhteismaalein 3–2. Jälkimmäinen osa Pariisissa päättyi dramaattisesti, kun Chelsea vältti jatkoajan Maren Mjelden iskiessä 2–1-kavennusmaalin lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Engman istui koko ottelun penkillä, mutta pääsi irti kotimaan liigan pelissä West Hamia vastaan sunnuntaina. Suomalaishyökkääjä vaihdettiin kentälle reilun tunnin jälkeen 1–1 päättyneessä ottelussa.

Mestarien liigan välierissä vastaan asettuu viime vuodet naisten jalkapalloilua suvereenisti hallinnut Lyon, jonka palkintokaapista löytyy Mestarien liigan kolme viimeisintä pystiä, kuten myös 12 perättäistä Ranskan mestaruutta. Avausosa Lyonissa pelataan 21. huhtikuuta, ja finalisti on selvillä viikkoa myöhemmin. Toisessa välierässä kohtaavat Bayern München sekä FC Barcelona.

Maajoukkue kokoontuu jälleen

Seurajoukkuekiireet helpottavat hetkeksi, kun EM-karsintoihin valmistautuvat Helmarit kokoontuivat leireilemään maanantaina. Maajoukkue kohtaa perjantaina 5.4. vierasottelussa Sveitsin, ja tulevana tiistaina Puola saapuu vieraaksi Helsinkiin Telia 5G Areenalle.