HJK


HJK
Ponnahduslautana Klubi

12.1.2018

HJK ilmoitti vuoden alkajaisiksi tehneensä sopimuksen Daniel O’Shaughnessyn kanssa.  Hankinta sopii erinomaisesti paitsi Klubin strategiaan, myös O’Shaughnessyn urapolkuun.


LUE LISÄÄ
Robin Lod – Jakomäestä Ateenaan

26.11.2017

Panathinaikosin ja Suomen A-maajoukkueen keskikentän ja hyökkäyspään moniosaaja Robin Lod siemailee kahviaan. Paikkavalinta sopii hyvin hänen rauhalliseen olemukseensa – ei nyt tehdä tästä numeroa, vaikka Huuhkaja-tähti onkin iskenyt viikko takaperin kaksi maalia maaottelussa Viroa vastaan.


LUE LISÄÄ
Katso suorana HJK:n ja VPS:n Europelit tänään!

13.7.2017

Helsingin Jalkapalloklubi ja Vaasan Palloseura etenivät toiselle karsintakierrokselle jalkapallon Eurooppa-liigassa. Toisen kierroksen ensimmäiset osaottelut pelataan tänään torstaina. Unibet näyttää verkkosivuillaan HJK:n ja VPS:n ottelut suorana lähetyksenä ainoana Suomessa. Ohjeet otteluiden katsomiseen tekstin lopussa. VPS:n pelin selostaa suomeksi Juhavaltteri Salminen ja HJK:n pelin Aaro Linnalaakso. Toisella kierroksella


LUE LISÄÄ
Näin näet SJK:n ja HJK:n europelit tänään suorana!

29.6.2017

HJK ja SJK aloittavat Eurooppa-liigan karsinnat alkaa tänään! Unibet näyttää ottelut Connah’s Quay Nomads FC – HJK sekä KR Reykjavik – SJK suorina lähetyksinä verkkosivuillaan yksinoikeudella Suomessa. SJK:n ottelun selostaa suomeksi Aaro Linnalaakso. Miten näet pelit: Kirjaudu sisään unibetin saitille tai unibetin appiin. Etsi haluamasi


LUE LISÄÄ


Byyri.com vihdoin auki!

17.6.2017

Tervetuloa! Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Tavoitteenamme on kasvattaa Byyristä kannattajien kohtaamispaikka, jossa on mielenkiintoisia juttuja, kuvia, videoita sekä tietoa jalkapallosta kannattajan näkökulmasta. Sivuilla jokaisella on mahdollisuus julkaista omia juttuja ja ajankohtaisia aiheita, jakaa matkakertomuksia sekä/tai esitellä oman seuran kannattajatoimintaa. Ohjeet oman jutun


LUE LISÄÄ

LUE KAIKKI HJK UUTISET

SARJATALUKUKKO

SEURAAVAT OTTELUTSEURA

SEURAESITTELY

Helsingin Jalkapalloklubi on Suomen menestynein ja monella mittarilla mitattuna suurin seura. Klubi on voittanut yhteensä 28 Suomen mestaruutta. HJK on myös ainoa suomalaisseura, joka on pelannut Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Seuran sankarit

HJK:n pitkään historiaan mahtuu lukemattomia sankaritarinoita, mutta vanhempien kannattajien muistoissa esille nousee usein etenkin 1960-luvulla Klubissa vaikuttanut Aulis Rytkönen. Samoihin aikoihin seuran edustusjoukkueeseen nousi nykyinen joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi, jonka pitkä HJK-ura hakee vertaistaan.

Mestarien liigan lohkovaihe vuonna 1998 sekä useat mestaruudet ovat tehneet Antti Muurisesta arvostetun, joskin ristiriitaisen seuraikonin, jolle on aplodeerattu jopa paikallisvastustajaa valmentaessaan. Viime vuosina Klubin kannattajien suurimmiksi sankareiksi ovat nousseet myös muun muassa Sebastian Sorsa sekä kulttimainetta nauttiva Jarno Parikka.

 

Suhteet toisiin joukkueisiin

HJK:n farmijoukkue Klubi 04 pelaa Kakkosta. Seuralla on myös useita yhteistyöseuroja ympäri Etelä-Suomea.

HJK:n paikallisvastustaja on HIFK, jonka kanssa seura kilvoitteli Stadin herruudesta ensimmäistä kertaa jo vuonna 1909. Suomenkielisen HJK:n ja kaksikielisen HIFK:n väliset kohtaamiset tunnetaan Stadin Derbyinä.

 

Osalle HJK-kannattajista jopa punapaitojakin suurempi vihan kohde on puolestaan FC Lahti, ja seurojen väliset kamppailut ovatkin tavanneet olla räävittömien kannatuslaulujen riemujuhlaa.

Historia

Lyhyt historia

Kesäkuussa 1907 suomenruotsalainen pikaluistelijasuuruus Fredrik Wathén kokoontui ystäviensä kanssa Kaisaniemeen ja Helsingin Jalkapalloklubi, Helsingfors Fotbollsklub, sai virallisesti alkunsa. Kaksikielisyydestä huolimatta vuonna 1908 seuran viralliseksi kieleksi valittiin suomi. Ensimmäisen Suomen-mestaruutensa HJK voitti vuonna 1911.

 

Vielä sotien jälkeen HJK:ssa harrastettiin eri urheilulajeja, mutta 1970-luvulla Klubi keskittyi jalkapalloon. Yli 110-vuotisen historiansa varrella HJK on voittanut 28 Suomen mestaruutta, 13 cupmestaruutta sekä pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa vuonna 1998. Tällä vuosikymmenellä HJK on voittanut Veikkausliigan kuudesti.

Stadion

HJK:n kotiottelut pelataan Telia 5G Areenalla, joka oli alkuperäiseltä nimeltään Töölön jalkapallostadion. Stadion valmistui vuonna 2000, ja ensimmäinen Veikkausliigaottelu pelattiin HJK:n ja FC Jokereiden välillä. Telia 5G Areena sijaitsee Taka-Töölössä ja vetää parhaimmillaan 10 770 katsojaa.

KANNATTAJAT

kannattajaryhmä

KLUBIPÄÄTY

HJK:ta ääneen kannattavat ryhmät seisovat ottelun ajan Telia 5G Areenan eteläosan Klubipäädyssä. Klubipääty on avoin katsomonosa, johon kuka tahansa kiinnostunut voi saapua huutamaan ja laulamaan HJK:lle. Päätyyn kerääntyvät myös enemmän ja vähemmän järjestäytyneet kannattajaryhmät, joista tunnetuimpia ovat Forza HJK sekä Sakilaiset.

 

HJK on kannattajapuolella selkeästi Suomen suurimpia seuroja, ja käytännössä jokaisessa vierasottelussa Klubi-kannattajat ovat paikalla tukemassa joukkuettaan. Ohjelmistoon kuuluvat ajoittain myös muiden HJK-joukkueiden – esimerkiksi Klubi 04:n – ottelut sekä erilaiset itse organisoidut kannattajatapahtumat.

 

Klubipäätyyn liittyvästä toiminnasta, kotiotteluista ja vierasreissuista tiedotetaan osoitteessa www.klubipaaty.net sekä Facebookissa sivulla Klubipääty. 


Pubit

Klubi-kannattajien kantapaikaksi ennen otteluita on muodostunut Mannerheimintiellä sijaitseva anniskeluravintola Viisi Penniä. Jo yli 60 vuotta toiminnassa ollut pubi tarjoaa kausikorttilaisille vaihtuvia alennustuotteita.

Laulut

MUUTA

JOUKKUE

PELAAJAT

MAALIVAHDIT

21 Thomas Dähne
29 Markus Uusitalo
35 Jesse Koivistoinen

Puolustajat

4 Hannu Patronen
8  Rafinha
15 Ville Jalasto
16  Aapo Halme
18  Roni Peiponen
25 Valtteri Vesiaho
32 Faith Friday Obilor
33 Henrik Ölander
66 Juha Pirinen

KESKIKENTTÄ

 

 7 Mosa
10 Atom
14 Sebastian Dahlström
19 Lucas Lingman
20 Vincent Onovo
22 Anthony Annan
28 Saku Ylätupa
36 Eetu Vertainen

HYÖKKÄÄJÄT

9 Demba Savage
11 Alfredo Morelos
17 Ousman Jallow
31 Akseli Pelvas
34 Lassi Lappalainen
77 Evans Mensah

TILASTOT

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’820||HJK’ icon=’icon’ /]

TULEVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’820||HJK’ /]

TULOKSET

[soccer-info id=’9′ type=’results’ team=’820||HJK’ /]