Janne Saksela etsii uutta seuraa – kiinnostusta sekä Pohjoismaista että etelämpää

Rotterdam - voetbal - Janne Saksela - (16) Andre Morgan tijdens de wedstrijd Jong Sparta - HFC - foto Carla Vos/Cor Vos © 2018

Janne Sakselan ilo oli ylimmillään toukokuun lopussa, kun Sparta Rotterdam nousi takaisin Eredevisieen vuoden tauon jälkeen. Joukkue lähti haastavista asetelmista ratkaisuotteluun de Graafschapin vieraaksi, mutta pääsi juhlimaan nousua yhteismaalein 2–3.

Saksela pääsi vaihdosta kentälle sekä nousukarsintojen välierän että finaalin avausosissa. Välierässä FC Ossia vastaan pelatut lisäaikaminuutit olivat pakille ensimmäiset virallisissa otteluissa sitten helmikuun, jolloin takareisivamma aiheutti hänelle kuukausien huilin.

Muutama päivä nousujuhlien jälkeen Saksela sai ikävämpiä uutisia, kun Sparta tiedotti, ettei 26-vuotiaan suomalaisen sopimusta jatketa. Loukkaantumisista huolimatta Saksela oli uurastanut 17 runkosarjaottelussa, ja pelannut kaikissa näistä avauskokoonpanossa.

– Minulla oli hyvä syyskausi, ja keskustelimme tammikuussa jatkostani, mutta loukkaantumiseni jälkeen emme puhuneet seurajohdon kanssa ennen kauden päättymistä. He olivat tyytyväisiä peliesityksiini, mutta päätyivät ratkaisuunsa, kun en ole pysynyt kasassa. Ymmärrän sen, kun minulla oli aiemmin vuoden tauko peleistä polvivamman takia, Saksela sanoo.

Veikkausliiga-kauden 2016 päätteeksi Rovaniemeltä Hollantiin siirtynyt Saksela harjoittelee tällä hetkellä kotikaupungissaan Helsingissä yhdessä fysiikkavalmentajansa kanssa. Hän on tiiviisti yhteydessä agenttinsa kanssa ja valmiina hyppäämään uusiin haasteisiin.

– Olen nyt täydessä pelikunnossa, ja tavoitteeni on jatkaa ulkomailla. Olen käynyt seurojen kanssa keskusteluja, mutta yhtä tarjousta lukuun ottamatta ei ole ollut mitään konkreettista. Mukana on ollut pohjoismaalaisia seuroja, ja se yksi tarjous tuli vähän kauempaa etelästä.

Maajoukkue tähtäimessä

Sakselan viimeinen maaottelu on keväältä 2017, jolloin hän viiletti Huuhkajien avauskokoonpanossa harjoituspelissä Itävaltaa vastaan. Saksela oli mukana myös viime marraskuun Kansojen liiga -otteluissa, mutta silloin vastuuta ei herunut.

Kahdeksan A-maaottelun mies kertoo seuranneensa Huuhkajien EM-karsintataivalta mielenkiinnolla. Hän kehuu meininkiä Huuhkajien ympärillä, ja kaipaa luonnollisesti takaisin maajoukkuerinkiin.

– Loukkaantumiseni tuli huonoon saumaan sekä jatkosopimukseni että maajoukkueen kannalta. Nyt tavoitteenani on löytää hyvä seura sekä saada peliaikaa, ja sen jälkeen palata maajoukkuekuvioihin, Saksela kertoo.