Huuhkajat maailmalla: Paulus Arajuuri ja Joona Toivio maalintekijöinä – MLS-kausi käyntiin kolmen suomalaisen voimin

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Paulus Arajuuri & Joona Toivio

Huuhkajien topparipari oli oivassa vireessä lauantaina. Paulus Arajuuri viimeisteli voittomaalin vajaan parinkymmenen asteen kevätkelissä Doxan vieraana 0–4-vierasvoitossa.

Pafosin tappioton helmikuu ei aivan riittänyt yläloppusarjaan, kun AEL Limassol voitti oman ottelunsa ja vei viimeisen yläloppusarjan paikan pisteen erolla Pafosiin. Toisaalta putoamisesta ei pitäisi olla pelkoa, sillä piste-eroa sarjan kahteen viimeiseen on yli kymmenen pistettä.

Joona Toivio puolestaan osui kahdesti Ruotsin cupissa kolmannella sarjatasolla pelaavaa Eskilsminneä vastaan. Ottelu päättyi niin ikään vierailijoille 0–4, mutta lämpötila oli lähempänä nollaa. Vakuuttavaa jälkeä siis säällä kuin säällä!

Lappalainen, Lod & Ring

Yhdysvaltojen ja Kanadan MLS-sarjassa on ollut viime vuosina verrattain paljon suomalaispelaajia. Viikonloppuna käynnistyneellä sesongilla suomalaisia on mukana neljä – ainakin näin alkuun.

Lassi Lappalainen ja viime viikolla loukkaantunut, Montreal Impactin uusi kapteeni, Jukka Raitala tavoittelevat menestystä Thierry Henryn johdolla. Robin Lod tekee uutta tulemista Minnesota Unitedissa haastavien seurajoukkueaikojen jälkeen ja Alexander Ring kantaa New York City FC:n kapteeninnauhaa toista kautta putkeen.

Suomalaiset pääsivätkin irti heti avauskierroksen aikana.

Kauden alla 23. parhaaksi pelaajaksi listattu (MLS:n viisikymmentä parasta pelaajaa) Ring johdatti joukkueensa vieraspeliin Columbus Crewta vastaan. Tuloksena oli 1–0-tappio, mutta vierailijoiden puolustukseksi on sanottava se, ettei kolmen peliminuutin jälkeen ulosajon ottanut luxemburgilaispuolustaja Maxime Chanot ainakaan helpottanut joukkuetovereidensa urakkaa. Ring urakoi keskikentällä täydet minuutit.

Lappalaisen ja Raitalan Montreal nousi puolestaan 2–1-voittoon New England Revolutionista. Lappalainen sai peliaikaa varttitunnin verran ottelun lopusta, kun taas Raitala on pohjeluun murtuman vuoksi 2-3 kuukautta sivussa.

Viimeisenä tulessa oli Lod ja Minnesota. Hyökkäyksen vasemmalla laidalla täydet minuutit kellottanut Lod oli lähellä maalintekoa kahteen otteeseen ja pelasi varsin kelvollisen ottelun Minnesotan hakiessa kahden maalin vierasvoiton.

Muita maalintekijöitä

Pafosin muista suomalaisista Onni Valakari onnistui myös maalinteossa Doxa-voitossa. Maali oli Valakarille jo kauden viides ja Pikkuhuuhkajien hyökkääjä jatkaa Pafosin maalintekijätilaston kärjessä. Tilasto on varsin erikoinen, sillä Valakari siirtyi Kyprokselle vasta tammikuun lopussa.

Kyproksen liigan suomalaismaalintekijät eivät jää Arajuureen ja Valakariin, sillä Berat Sadik onnistui avaamaan maalitilinsä uudessa seurassaan. Neon Paralimniin siirtynyt hyökkääjä osui kahdesti voitokkaassa Olympiakos Nikosia -ottelussa. Tänä vuonna 34 vuotta täyttävällä Sadikilla on nyt yhteensä 32 tehtyä maalia Kyproksen liigassa kolmen kauden aikana.

Saksan neljännellä tasolla pelaava Kimmo Hovi viimeisteli kauden kymmenennen maalinsa 2–0-voitossa Bischofswerdaerin verkkoon. Fürstenwalden suomalaishyökkääjällä oli helppo työ siirtää pallo lähietäisyydeltä maaliin. Maalin pääset katsomaan tästä.

Ja vielä lopuksi kolmas suomalaistopparin osuma viikonvaihteelta. Pahoista loukkaantumisista kärsinyt Roda JC:n Richard Jensen osui perjantai-illan 5–0-murskajaisissa Dordrechtia vastaan! Suomalaistopparin kauden toinen osuma Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla syntyi kulmapotkuhässäkän päätteeksi.