Futisgolfista uusi harrastus korona-arkeen? Futisgolfradat -sivusto kertoo miten pelataan ja missä ratoja on

Kaverukset päätyivät lieventämään futiskuumetta käymällä pelaamassa futisgolfia Kartanonkoskella. Samalla syntyi idea ruveta keräämään lajista tarkemmin tietoa ja keräämään radat yhdelle sivustolle.

Mikä ihmeen futisgolf?

Futisgolf on lajina yhdistelmä jalkapalloa, golfia ja hieman minigolfia. Lähtökohtana on saada pallo aloituspisteestä noin 55cm kokoiseen maaliin eli reikään mahdollisimman pienellä potkumäärällä. Suomesta löytyy parisenkymmentä erityyppistä futisgolfrataa, Hangosta Muhokselle ja Joensuusta Poriin. Hyvin hoidetut radat ovat tyypillisesti maksullisia, mutta myös hyviä ilmaisia ratoja löytyy.

Useilla futisgolfradoilla on nappisten käyttäminen kiellettyä, joten pelaamiseen suositellaan turf- tai futsalkenkiä. Toki pelata voi vaikka lenkkareilla. Pelipallona käytetään aikuisilla normaalia vitoskoon palloa ja junioreilla oman ikäluokan kokoista palloa. Lajin ainoahko “välinehifistely” liittyy pallon ilmanpaineeseen. Kovaksi pumpattu pallo rullaa avauksissa pidemmälle, mutta hieman löysä pallo on lähipelissä helpommin kontrolloitavissa. 

Futisgolfin tarkemmat säännöt voit lukea täältä ja kaikki fradat löytyvät samalta sivustolta: https://futisgolfradat.fi/.

Uusi rata mielessä?

Oman futisgolfradan rakentaminen ei vaadi isoa panostusta, vaan radan rei’iksi kelpaa noin 55cm halkaisijalla olevat ämpärit. Reikää kaivaessa täytyy kuitenkin muistaa ettei sadevesi keräänny reikään eli veden poisto on oltava kunnossa. 

Korona-aikana muistetaan pitää kentillä riittävät etäisyydet eikä futisgolfia ole muutenkaan soveliasta pelata yli 4 hengen ryhmässä. Liian suuret pelaajaryhmät aiheuttavat turhia jonoja, eivätkä radat vedä silloin kunnolla.

Uudet radat voi ilmoittaa suoraan sivustolle:https://futisgolfradat.fi/ilmoita-uusi-rata/

Teksti: Petteri / Futisgolfradat.fi