Helmarit maailmalla – Koivisto ja Kuikka mitalin makuun

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Ruotsissa kausi miltei lopussa

Eskilstuna Unitedin Julia Tunturi vietti Ruotsissa melkoista viikonloppua: perjantaina kahden vuoden jatkosopimus ja lauantaina puhdas hattutemppu ensimmäisellä puoliajalla. Kaikki kolme Kristianstadia vastaan tehtyä maalia syntyivät avausjaksolla, jonka jälkeen Tunturi otettiin vaihtoon.

Keskinkenttäpelaajan maalit ovat nähtävissä täältä ajasta 0:18 alkaen. Tunturin joukkuetoveri Kaisa Collin pelasi ottelussa viimeisen puolituntisen.

Eskilstuna voitti ottelun lopulta 5–0, minkä johdosta joukkue nousi vielä mukaan taistelemaan pronssimitaleista. Kolmantena oleva Vittsjö on pisteen karkumatkalla, kun Damallsvenskan-kautta on jäljellä enää yksi kierros. Päätöskierros pelataan tulevana lauantaina.

Suomalaisista Kopparbergs/Göteborg FC:n Emma Koivisto ja Natalia Kuikka pääsevät kauden päätteeksi juhlimaan hopeamitalia. Joukkue varmisti sijoituksensa kukistamalla toiseksi viimeisellä kierroksella Växjön luvuin 2–1 Koiviston viimeistellessä voittomaalin vartti ennen päätösvihellystä. Kakkossija tarkoittaa myös sitä, että Kopparbergs/Göteborg nähdään ensi kaudella Mestarien liigassa. Byyri onnittelee mitalisteja!

Maalin makuun viikonlopun kierroksella pääsivät myös Heidi Kollanen ja Eveliina Summanen, jotka osuivat kertaalleen KIF Örebron hakiessa vieraspisteet sarjajumbo Kungsbackalta murskanumeroin 1–5. Ensi kaudella kakkostasolla Elitettanissa pelaavan Kungsbackan riveissä Linda Nyman ja Jenny Danielsson uurastivat Örebron suomalaiskaksikon tavoin täydet minuutit.

Fortuna Hjørring jäi lyonilaisjyrän alle

Suomalaispelaajat alkavat käydä vähiin Mestarien liigassa. Sanni Franssin Fortuna Hjørring kärsi viime viikon keskiviikkona kotonaan selvän tappion neljännesvälierissä, kun hallitseva mestari Lyon kuritti tanskalaisia 0–4. Suomalaiskärki pääsi mittaamaan taitojansa 87 minuutin ajan. Toinen osaottelu pelataan 30. lokakuuta.

Ellei Fortuna pysty kaikkien aikojen jymypaukkuun, Mestarien liigan puolivälierissä sinivalkolippua pitää korkealla enää Lyonin maalivahtilupaus Katriina Talaslahti, joka vielä odottelee mahdollisuuttaan päästä pelaamaan ykkösjoukkueessa.